Omgeving

Wandelen en Fietsen

Charme Hotel Wildthout ligt aan het Pieterpad, een van de bekendste wandelroutes in Nederland. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal. Waar u al fietsend een bezoek kunt brengen aan het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren. Of heerlijk kunt wandelen langs Saksische boerderijen in Beerze en een bezoek kunt brengen aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten. In het Natuurinformatiecentrum in de Besthmenermolen kunt u nog meer inspiratie op doen om de prachtige natuur rond Ommen te ontdekken.

 

Cultuur

Diverse musea, zoals het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Streekmuseum en het Memory International War museum zijn zeker een bezoekje waard.
Tuinen van Mien Ruys geven een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu.

30 inspirerende tuinen waar volop geëxperimenteerd is met ontwerpen, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

 

Familie uitjes

Voor een familie uitje kunt u naar Avonturenpark Hellendoorn, op slechts 15 minuten rijden van Wildthout of naar Wild West Adventure in Slagharen (20 minuten).