Historie

De Villa “Henan” is gebouwd rond 1900 door de toenmalig burgemeester van Ommen, Dhr. Bentinck.

Hij noemde dit statige huis naar zijn beide dochters Henriëtte en Anna.

In de tijd van Krishnamurti is de villa in gebruik geweest als schoolgebouw. (De Pythagorassschool)

Er was een kleuterschool, een lagere school en de eerste drie klassen van de middelbare school.

In 1926 heeft de school, vanwege gebrek aan financiële middelen haar deuren moeten sluiten.

Tijdens de tweede wereldoorlog is de villa  in beslag genomen door de Duitsers.

Vanaf de 50-er jaren is “Huize Henan” in gebruik genomen door de Troelstra stichting onder andere als groepsaccomodatie in de vakantieperiodes.

Vanaf de 90-er jaren is “Huize Henan” omgebouwd tot een hotel “De Herbergier” in deze periode is het pand aan de achterkant uitgebreid met 9 extra kamers en een grote zaal voor vergaderingen, feesten en partijen.

Op 1 mei 2008 is “De Herbergier” overgenomen door een stel jonge enthousiaste ondernemers en is de naam veranderd in Wildthout.

Sinds 1 juni 2015 hebben wij het hotel overgenomen om het als familiebedrijf te exploiteren. Na jaren ervaring in verschillende grote en kleine bedrijven zijn we door de wol geverfd en hebben we de uitdaging om van Wildthout een fantastisch bedrijf te maken met twee handen aangegrepen.

Doordat we een kleinschalig bedrijf voeren, kunnen en willen we het verschil maken in persoonlijke benadering, echte interesse in onze gasten en service. Mensen moeten zich vooral lekker thuis voelen, maar ondertussen mag het onze gasten aan niets ontbreken!

Vanaf het begin hebben we geïnvesteerd in onze keukenbrigade omdat we beiden de overtuiging hebben, dat we met ons restaurant het verschil kunnen maken.

Gasten moeten niet de deur uit hoeven om heerlijk te eten tegen betaalbare prijzen, tijdens zakelijke bijeenkomsten kun je het verschil maken tijdens de pauze momenten. Lekker lunchen of dineren, snelle service of een verrassende snack zijn de dingen die bijblijven na een succesvolle bijeenkomst.

In de komende jaren hebben wij onszelf tot doel gesteld om Charme Hotel Wildthout uit te bouwen tot een Charmant Hotel met hoogwaardige service, waar zowel zakelijke als particuliere gasten zich welkom voelen in een warme huiselijke sfeer!