Creativiteit geeft kracht!

Het afgelopen jaar hebben we periodes gehad waarin we te maken hadden met strenge beperkingen. Horeca bedrijven moesten dicht op last van de overheid waardoor sterk daalde of zelfs helemaal uitbleef. Kosten lopen door en slechts een deel word vergoed via de verschillende steunpakketten.

14 maart 2020, we moeten dicht, En Nu?
Dat is precies wat wij ons direct hebben afgevraagd.

Stilzitten?
Daar zijn we niet de mensen voor, want dan gebeurt er ook niets.

Nieuwe manier zoeken om omzet te maken en de schade te beperken?
Dat is een goed idee! Wat kan er nog wel? Afhaalmenu’s, een enkele hotelkamer bezet, een catering op verzoek,we pakken alles aan, want iets is beter dan niets.
Contact houden met gasten en medewerkers, want er komt een moment, dan mogen we weer open.

Maar kom je niet in de knel met vergoedingen?
Wat we doen moet rendabel zijn, werken tegen bodemprijzen heeft geen zin, want je word gekort op de tegemoetkomingen zodra je omzet maakt. We moeten dus zorgen dat deze omzet rendabel is. Omzet maken waar je niets aan over houdt en vervolgens minder steun krijgen, dat is niet slim. Dus wel afhaalmenu’s, maar geen kamers tegen bodemprijzen, ok.

En Verder?
We moeten vooruit kijken en we hebben veel tijd over, dus laten we gaan klussen en renoveren. Nu hebben we de tijd om heel veel zaken aan te pakken!Als we dan weer open mogen is Wildthout nog mooier en zullen mensen verbaasd zijn.
Laten we zorgen dat we er klaar voor zijn zodra het weer mag!

Zo ging het gesprek tussen Niek en Petra zo ongeveer, met als resultaat, dat er de afgelopen maanden heel veel is gebeurd. Om een idee te krijgen:

 

De zaal:
Is helemaal geschilderd, met warme kleuren, ook het plafond heeft een warme licht grijze teint gekregen.  Er is vitrage opgehangen, de beamer is van het plafond, Een groot zwaar gordijn verbergt een grote opbergkast, planten en mooie schilderijen maken het af. Inmiddels hebben we deze ruimte al een aantal maanden kunnen gebruiken als extra restaurantruimte. Op het moment, dat we maximaal 30 gasten per ruimte mochten ontvangen bleek deze ruimte dezelfde sfeer uit te stralen als de rest van ons restaurant, waardoor we hier vele avonden extra restaurantgasten hebben kunnen/mogen ontvangen. Voor de toekomst kunnen we hier prima vergaderingen, maar ook feestjes en diners houden.

 

Het Hotel:
Hier hebben we in de gangen alle wanden en kozijnen geschilderd, beschadigingen gerepareerd, verlichting nagekeken en decoratie herzien. Het ziet er weer lekker fris uit!

 

De Serre:
Hier heeft de grootste verandering plaatsgevonden! Een nieuw plafond, nieuwe lampen, afscheidingen, nieuwe decoratie en nieuw meubilair. Alles bij elkaar ken je deze ruimte niet meer terug. Door deze veranderingen is er een ruimte ontstaan, met warme kleuren, knusse hoekjes, fijne akoestiek en een aangenaam klimaat. Heerlijk om hier straks lekker te lunchen, koffie te drinken, te borrelen of romantisch te dineren.

 

Het Restaurant en de lounge:
Ook hier is flink geschilderd. De kozijnen zijn van zwart naar crèmewit getransformeerd. Voor alle kasten geld dit ook. Een nieuw ontbijtbuffet en nieuwe kasten. Nieuw meubilair ook hier, wijnklimaatkasten voor kwaliteitsbehoud van ons top assortiment. Alles bij elkaar geeft ook hier een heerlijke frisse, maar knusse en verzorgde indruk, met meet comfort en sfeer.

 
De Keuken:
Ook hier zijn alle wanden en kozijnen opnieuw geschilderd, plafondplaten zijn vervangen,    tl-verlichting vervangen voor LED. Nieuwe schappen in het magazijn, alle recepturen geordend, alles grondig gereinigd….

En Nu; druk bezig met een nieuwe kaart voor…….zodra het weer mag!

 

Buiten:
Buiten hebben we veel gesnoeid, een aantal bomen zijn gekapt en nieuwe bomen zijn geplant. Nieuwe haagjes en nieuwe afrastering maken ook een groot verschil.
We hopen in het voorjaar van 2021 ons terras nog verder op te knappen met nieuwe parasols, extra plantenbakken, extra verlichting etc.

 

Training/Opleiding:
Reflectie, zo’n eng woord voor sommigen, maar stilstaan betekend voor ons dat je even rustig de tijd hebt om met elkaar te kijken; wat doen we goed en wat kan er beter….
Als gevolg hiervan hebben we al onze werkinstructies herzien en waar nodig aangepast en onze routing en werkwijze hier en daar wat gewijzigd.
Duidelijkheid en structuur betekend dat medewerkers goed zijn voorbereid, waardoor onze service en kwaliteit verder zal groeien
 

Stilzitten heeft geen zin, we zorgen dat we er klaar voor zijn, zodra we onze gasten weer mogen ontvangen en tot die tijd blijven we dingen verzinnen om onszelf te vermaken en te verbeteren.